Dil Seçiniz
Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Ozonterapi

Ozonterapi

OZONUN TIBBİ ETKİLERİ
Doku ve hücrelerin oksijenlenmesini arttırır. Alyuvarların (kandaki kırmızı oksijen taşıyan hücrelerin) elastikiyetini artırarak kılcal damarlardan geçişini hızlandırarak OKSİJEN EKSİKLİĞİNİ giderir. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR ve böylece ENFEKSİYONLARA DİRENCİ ARTTIRIR. Ayrıca DEZENFEKSİYON VE ANTİMİKROBİK özelliği ile bakteri, virüs ve mantarları öldürür. Kanın kıvamını azaltır, akışkanlığını sağlar. Damar duvarındaki plakların yumuşamasını ve küçük kan damarlarındaki tıkaçların çözülmesini sağlayarak KAN DOLAŞIMINI DÜZENLER. Damar duvarına olan etkisi ile TANSİYONUN NORMALLEŞMESİNİ sağlar. Hızlı büyüyen KANSER HÜCRELERİNİN ÇOĞALMASINI VE YAYILMASINI ENGELLER. Kanser hücreleri üzerindeki etkisini tümör hücrelerinin zarlarını parçalayarak ve bağışıklık sistemi üzerinden etki ederek çoğalmasını ve yayılmasını engeller. Dokulardaki oksijen ve metabolik dengeyi sağlayarak KEMOTERAPİ ve RADYOTERAPİ gibi klasik kanser tedavilerine doku duyarlılığını arttırarak ETKİNLİĞİNİ GÜÇLENDİRİR, YAN ETKİLERİNİ ASGARİYE İNDİRİR. Hücre içi solunumunu hızlandırarak, hücrenin fonksiyonları için gerekli ENERJİ OLAN ATP nin üretimini arttırır. Daha enerjik ve fonksiyonel bir vücut oluşturur. Karaciğer hücrelerini aktive ederek,böbrek süzmesini ve cildin DETOKS EDİCİ ÖZELLİĞİNİ arttırarak,vücudumuzdaki kimyasal maddelerin (Kronik kurşun, cıva gibi ağır metal zehirlenmeleri, böcek öldürücüler, ilaç atıkları, asidik maddeler, tarım ilacı kalıntılarının atılmasını hızlandırarak) temizlenmesine yardımcı olur. Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak AĞRI KESİCİ özellik gösterir. İmmünmodülatör(bağışıklık sistemi düzenleyicisi) etkisi ile ALLERJİ VE ASTIM gibi hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olur.

OZON NEDİR ?

OKSİJEN in kimyasal bir akrabası olan ozon(O3), atmosferde yüksek enerjiye sahip güneş ışınlarının çarpmasıyla ortaya çıkan oksijen atomlarının (0) diğer oksijen molekülleriyle birleşmesi sonucu meydana gelir. Tıbbi ozon sadece % 5 ozon gazı içerir, geriye kalan % 95’i oksijen karışımından oluşmaktadır. Ozon çok yüksek oksidasyon(yakma) gücüne sahip olduğu için tıpta “aktif oksijen veya süperoksijen” olarak tanımlanır. TIBBİ OZON, ozon jeneratörü adı verilen cihazlarda oksijenin parçalanması ile elde edilir. Dünyada Almanya, İngiltere, ABD, Japonya,Malezya, Brezilya gibi pek çok ülkede binlerce ozonterapi klinikleri yanında,sadece ozon terapi yapan özel hastaneler ve İtalya Siena Üniv

OZON NASIL UYGULANIR ?

MAJOR OTOHEMOTERAPİ –KAN YIKAMA-YÖNTEMİ; 50–200 ml kan alınarak, dozu belirlenmiş ozonla karıştırıldıktan sonra tekrar kişiye geri verilmesidir.
SERUM OZONLAMASI :
MİNÖR OTOHEMOTERAPİ -KAS İÇİ-YÖNTEMİ: Kişiden alınan 2–5 ml kan, belirlenmiş doz da ozonla karıştırılarak kas içine enjekte edilir.
CİLT ALTI-SUBKUTAN-YÖNTEMİ; Cilt hastalıklarında belirlenmiş doz ve hacimdeki ozon gazı ince uçlu bir iğne ile cilt altına enjekte edilir.
VÜCUT BOŞLUKLARINA UYGULAMA YÖNTEMİ: Rektal(makat),vajinal ve kulak yoluna püskürtme ile ozon verilir.
İNHALASYON-SOLUMA-YÖNTEMİ; Zeytinyağından geçirilmiş ozon gazından elde edilen “OZOL” gazının solutulmasıdır. Normalde ozon gazı direk solunduğunda yakıcı etki yaparken, aksine OZOL gazı yakıcı etki yapmadığı gibi 10 kat daha etkili olduğu tespit edilmiştir.
EKLEM İÇİ VE ÇEVRESİNE UYGULAMA; Ozon gazının eklem içine veya çevresine uygulanmasıdır.
TORBALAMA; Ayak veya ellerin, bir plastik torba içine alınarak ozon gazı verilmesidir.
KUPA YÖNTEMİ: Eskilerin “bardak basma” adı verilen yönteme benzer şekilde ozon uygulamasıdır.
OZON SAUNA; Tüm cildin üzerine buhar yada ısı arttırılarak, cildin nemlendirilmesi sonucunda ozon emdirilmesi yöntemidir. Sauna adı verilen kabinler içine oturarak yada yatar pozisyonda,kafa dışarıda terlemesi sağlanır. Gözenekler açıldıktan sonra 20-30 dakika kadar ortama ozon gazı verilerek vücut ozonlanır. Tamamen acısız ve ağrısız keyifli bir ortamda gerçekleşen bu yöntem için hasta çok tok olmamalı ve bol sıvı tüketmelidir.

Yan etkisi olmamasına rağmen;
Gebeliklerin ilk 3(üç) ayında,
Alyuvarlarda bir enzim(GL–6-F Dehidrogena) eksikliğinde (FAVİZM-BAKLA ALLERJİSİ),
Aşırı alkol kullananlarda,
Hipertirioidi (tiroid bezi aşırı çalışanlarda),
İleri derecede kansızlık ve kanama-pıhtılaşma rahatsızlığı olanlarda,
Yeni gelişmiş kalp enfarktüsü ve beyin kanamalarında,
Savunma sistemini baskılayan ilaç tedavisi alan (örneğin Organ nakli yapılmış) ve Savunma sistemi tamamen çökmüş kişilerde,
İleri evre tümörlü hastalar da
Bilinci kapalı kişilerde
Ozona karşı alerjisi veya intoleransı (tahammülsüzlüğü) olanlarda OZONTERAPİ DİKKATLİ VE KONTROLLÜ YAPILMALIDIR.
Ozonun vücuttaki etkisi, yoğunluğuna ve kullanıldığı doza bağlı olarak değişiklik gösterir.
Ozonterapist, konusunda eğitimli bir doktor, hastanın durumu ve hastalığın cinsine göre uygulanacak tedavi protokollerini belirler.
Ozon tedavisi ile bir çok hastalığın iyileşmesine yardımcı olunabilir veya tamamen düzelir.
Ozonterapinin bilimselliğini kanıtlayan binlerce bilimsel çalışma yapılmış ve etkili olduğu kesin tespit edilniş bir tedavi yöntemidir. OZONTERAPİ ASLA ALTERNATİF BİR TIP YÖNTEMİ DEĞİLDİR.