Dil Seçiniz
Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Mezoterapi Tedavisi

Mezoterapi Tedavisi

Mezoterapi, ilaçların derinin orta tabakasına mikro enjeksiyonların uygulanmasıyla oluşan tıbbi bir tedavidir.
Mezoterapi 1950’ li yıllarda Dr. Michel Pistor tarafından Fransa’da geliştirildi. Mezoterapide temel amaç "doğru yere çok az enjekte"dir. Başka bir deyişle, mezoterapinin temel ilkesi tedavi etmek istediğimiz problemin hemen yanında bir ürünün deri altına doğrudan enjekte edilmesi yöntemidir. Bu yöntem, maddelerin kan dolaşımına, mideye veya karaciğere direk girmesini önler. Şu bir gerçektir ki  bu organlar bazı ilaçlar tarafından sıklıkla zarar görmektedir. Kısaca, bu yöntemle amacımız ilaçların yan etkilerini azaltmak ve ayrıca enjekte edilen dozları azaltmaktır.

Mezoterapi, bir veya çok sayıda iğne veya bir hava tabancası kullanılarak eşzamanlı olarak gerçekleştirilen, birkaç deri altı ilaç enjeksiyonundan oluşan bir prosedürdür. Mezoterapinin temel ilkesi, vücut ağrısına doğrudan veya çok az miktarda ilaç enjekte etmektir.

Mezoterapinin Başlıca Kullanım Alanları

Zona veya herpes gibi bazı dermatolojik durumlarda da mezoterapi ile güzel sonuçlar alınmaktadır.

Skar ve akne tedavisinde.

Etkili ve yaşa uygun uygulamalar mezoterapide sonuca götüren durumlardır.

Estetik amaçlı mezoterapiye başlamadan önce kapsamlı bir tıbbi muayene yapılmalı; hekim kullanacağı ürünleri, hastanın cildinin ihtiyaçlarına göre belirlemelidir. Bu doğrultuda uygun vitaminler, mineraller, aminoasitler ve seyreltilmiş hiyaluronik asit gibi maddeler, uygun dozlarda ve belli zaman aralıklarında verilmelidir.

Seans süreleri ortalama 10-15 günde bir yaklaşık 4 seans şeklinde olmalı; 3-6-12. Aylarda 2 veya 3 seans şeklinde tekrarlanmalıdır.